Textil direkt szitanyomás

SZITANYOMÁS - PÓLÓ NYOMÁS - EMBLÉMÁZÁS

A textil nyomáson belül a legkeresettebb szolgáltatás a póló nyomás (póló szitázás). A rendezvényeken, kiállításokon osztogatott promóciós pólók előállítása mellett egyre több cég igényel pólónyomást, hogy az alkalmazottak számára egységes munkaruházatról gondoskodjon. Cégünk a póló szitázás mellett természetesen egyéb textilekre is vállal szitanyomást.
Kérésére szívesen készítünk emblémázási ajánlatot. Az árak a nyomatok méretétől és típusától függően változhatnak.

  
A szitanyomás története:

A 19.században újra felbukkan egy némileg feledésbe merült technológia, a szitanyomtatás. A textiliparban használják, ahol filmnyomásnak nevezték el. Főleg a lyoni selyemiparban volt használatos, selymek díszítésére. Kialakulásáról keveset tudunk, annyi azonban bizonyos, hogy Kínában és Japánban már évszázadokkal ezelőtt használták textilfestésre. A formát fakeretbe erősített emberi haj, később selyemszál alkotta, ráragasztott rizspapírból kivágott sablonnal. A módszer maga nem sokat változott, de ma már modernebb anyagokat és gyártástechnológiát alkalmaznak. A különböző sűrűségű szitaszövetekből sok esetben fototechnikai úton készítik a nyomóformát. Szitanyomtatással olyan anyagok állíthatók elő, amik mással csak nehezen, vagy egyáltalán nem. Manapság is a textilipar használja leginkább, de így gyártják például a közúti jelzőtáblákat is. Papírra is nyomnak vele, általában kis példányszámú névjegyek, plakátok gyártására ideális, de sok esetben használják ofszetnyomatok díszítő jellegű felülnyomására többnyire színtelen UV fényre száradó lakkokkal . Ezek mellett a művészetben is használatos grafikai eljárás.

Póló szitázás folyamata:

Amikor szitanyomásról beszélünk alapvetően kétféle eljárást különböztetünk meg.

- A direkt „nyomás“ esetén a szita festéket közvetlenül a textil termékre nyomjuk rá.

- A  transzfer „nyomás“ esetén a festéket egy speciális szilikon bevonatú papírra nyomjuk, majd hőprés segítségével felvasaljuk a kiválasztott termékre .

A szitanyomás kellékei:

- Szitakeret: anyaga lehet fém vagy fa
- Szitaszövet: szálai különböző vastagságúak lehetnek, különböző szövetsűrűségben
- Rákel: különféle profilú és keménységű gumi, mellyel a festéket húzzák a vásznon
- Szitafesték: lehet vizes, műanyag vagy oldószeres bázisú

Póló emblémázás menete:

Kiválasztjuk a megfelelő méretű és szitasűrűségű keretet. Speciális felhúzóvályú segítségével felhúzzuk az úgynevezett fotó emulziót, vagy kapilláris filmet. Ezután szitaszárító szekrénybe helyezzük a szitákat ahol teljessen megszárítjuk az emulziót. A következő műveletnél egy levilágító keret segítségével a megszárított szitákra fémhalogén lámpa segítségével pár másodperc alatt levilágítjuk a sablont. Folyó víz alatt kimossuk, majd megszárítjuk. Száradás után az esetleges hibákat retusáljuk, majd kezdődhet a munka. Az előhívott szita sablont  kézi szita asztalba vagy nagyobb szériák esetében automata gépbe rögzítjük.Ezután a szitákat beállítjuk felfestékezzük és megkezdjük a szitanyomást.

 

Póló szitázás kézzel :

Póló szitázás  automata géppel :
 

Kérjük adja meg nevét és telefonszámát és kollégáink hamarosan felkeresik Önt!